Rybízová buchta (bublanina)

12. července 2017 v 17:13 | Veganosaurus |  Recepty pro všechny
Rybízová bublanina

Vhodné pro: VEGAN, VEGETARIÁN, VŠEŽRVEC

Potřebujeme:
2 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek cukr krupice
1balíček prášek do pečiva
0,5 hrnku oleje
1 hrnek rostlinného či obyč. mléka
2PL drceného lněného semínka s kešu oříšky a dýňovými
semínky (značka SEMIX)
možné i 2 vejce pro všežravce
300dkg-500dkg ovoce, já vybrala rybíz

Postup:
Jako první si připravíme ze lněného semínka vajíčko (lněné semínko smícháme s 5PL vody a necháme pět minut odstát). Smícháme všechny suché ingredience, promícháme a přidáme všechny mokré ingredience i s vejcem promícháme, nahoru nasypeme ovoce, lze i trochu promíchat a vložíme do trouby, kterou si předehřejeme na 200°C a pečeme 20 minut. Pro kontrolu píchneme po 20minutách pečení špejli do středu buchty, pokud se špejle nebude lepit buchta je upečena. Necháme chvilku vychladnout a můžeme podávat, jak teplou tak i vychladlou.

Je opravdu vynikající.
Dobrou chuť


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama