Lilek na černo

11. července 2017 v 16:19 | Veganosaurus |  Recepty pro všechny
Lilek na černo s houbami
Vhodné pro: VEGAN, VŠEŽRAVEC, VEGETARIÁN

Suroviny:
2 střední lilky
500g hub (já používám trio- bílé a hnědé žampiony, hlíva ústřičná)
2PL ocet
1PL cukr
8-10PL sójová omáčka
1 větší cibule
2 stroužky česneku
4PL bramborového škrobu
500ml vody
Rýže dle potřeby, jako příloha


Postup:
Na lžíci oleje necháme zesklovatět cibulku s česnekem. Mezitím si necháme vypotit lilek (Nakrájíme na 2cm široké plátky a hodně osolíme, necháme 10minut odležet a poté sůl setřeme ubrouskem) nakrájíme na kosočtverce o velikosti jednoho sousta a přihodíme k cibulce a česneku, za stálého míchání necháme lehce lilek osmažit a změknout. Po změknutí lilku přilijeme ocet, sójovou omáčku, cukr, vodu, a pokud máte zájem, můžete přidat sůl a pepř. Celou směs pořádně promícháme a necháme 10min dusit pod pokličkou. Přidáme houby, které si nakrájíme na stejně velké kusy jako lilek a opět necháme dusit, dokud se houby neuvaří. Mezi tím si uvaříme rýži podle návodu, já nejraději používám jasmínovou. Po uvaření omáčky smícháme v hrníčku škrob s vodou a vlijeme do omáčky, zamícháme, necháme 5minut povařit a máme hotovo!

Podáváme do hlubokého talíře či misky, já si přidala nakrájenou okurku na plátky.

Dobrou chuť,
budu ráda, pokud mi dáte vědět, zda vám recept chutnal.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Zkoušel/a jsi někdy být veganem, vegetariánem, RAW apod.?

Ne 50% (3)
Ano, zkoušel/a jsem nejíst maso. 33.3% (2)
Ano, jsem vegetarián. 16.7% (1)
Ano, jsem vegan. 0% (0)
Ano, jsem RAW. 0% (0)
Ano, maso nejím. 0% (0)

Komentáře

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama